Tastingit ja Korkkaukset ovat maksullisia oheistapahtumia.
Tastingeihin voit ostaa liput verkkokaupastamme KAUPPA/TASTING -sivulta. Paikkoja on rajoitetusti, eli jos kiinnoistuit osta liput ajoissa.
Korkkaukset maksetaan paikan päällä,
Tastingille olemme tänä vuonna pystyttäneet oman teltan, jolloin tilaisuudet voidaan järjestää rauhallisimmissa merkeissä. Tastingit ovat asiantuntijoiden järjestämiä, joten voit haastatella heitä - ja mielellään esittää kysymyksiä. Rohkeasti mukaan!
Korkkaukset järjestetään päivittäin tasatunnein (klo 17 - 21 välillä), korkkaukset tapahtuvat VIINITELTALLA. Korkkaukset ovat tilaisuuksia, joissa avataan erikoisempia ja harvinaisempia viinejä, tuotetta on rajoitetusti 1-2 plo /viini. Korkkauksissa viinit myydään laseittain (6 cl tai 12 cl, oma lasi/lasipantti). Myös Korkkauksissa kannattaa aktiivisesti kysellä ja olla utelias - viinitietous on kiehtovaa!
TASTINGIT ovat nyt myynnissä!
Torstaina 24.7.2025
Klo 17 Johdatus viinin saloihin / Jani Hiltunen, Ystäväni Viini & Time for Wine
Rennolla otteella, ei hifistellen, tutustutaan viinien saloihin ja viinien maisteluun.
Klo 18.30 Vicarage Lane Wines, Uusi-Seelanti
Tastingin vetää Viinintekijä Satu Lappalainen, suomalainen viinin tuottaja Uudesta-Seelannista.
Upea mahdollisuus tutustua viinituottajaan / viinintuottamiseen
viinintekijän näkökulmasta maistelun lomassa.
Perjantai 25.7.2025
Klo 15.30 Kuplivaa, Tampereen Viinitukku
Kuplivaa -tastingissa perehdymme eri valmistustapoihin ja selvitämme mitä eroa on Prosecolla ja Samppanjalla. Lisäksi pohdimme, miten kuplaa voi käyttää monipuolisesti eri tilaisuuksissa. Maisteltavana Proseccoa, Cavaa, Cremanttia, Samppanjaa ja makeaa kuplivaa.
Klo 17.30 Espanjan herkut, Tampereen Viinitukku
Tasting vie viinimatkalle viidelle espanjalaiselle viinialueelle. Kuplivan Cavan lisäksi tutustumme upean raikkaaseen valkoviiniin Riax Baixasista. Maistelemme kahta punaista, joista toinen tulee pohjoisesta Riojasta ja toinen eteläosista Espanjaa Utiel Requenasta. Päätämme maistelun makeaan nektariin, jota tehdään harvinaisemmasta Grenache Gris lajikkeesta Empordan alueella.
Klo 19.30 Espanjan kuplat: Cava vai corpinnat? / Jani Hiltunen, Ystäväni Viini & Time for Wine
Tule kuulemaan corpinnatin tarina ja vertailemaan kuplia keskenään.
Lauantai 26.7.2025
Klo 15.30 Kuplivaa, Tampereen Viinitukku
Kuplivaa -tastingissa perehdymme eri valmistustapoihin ja selvitämme mitä eroa on Prosecolla ja Samppanjalla. Lisäksi pohdimme, miten kuplaa voi käyttää monipuolisesti eri tilaisuuksissa. Maisteltavana Proseccoa, Cavaa, Cremanttia, Samppanjaa ja makeaa kuplivaa.
17.30 La Spinetta - Italia, kuplaa, makeaa ja Toscanan herkut / Simon Scheffer, Time for Wine
Tule kuulemaan ikonisen La Spinettan tarinasta ja nauttimaan Toscanan herkuista.
Klo 19.00 Italian herkut, Tampereen Viinitukku
Italian Herkut -tastingin yhteydessä käymme läpi italialaisia viinialueita viiden eri viinin myötä. Mukana samppanja tasoista kuohuvaa Lombardiasta, pohjoisen Italian valkoista, toscanalainen klassikko Chianti sekä Piemonten eliittiin kuuluvaa Baroloa sekä alueen hekumaillinen herkku Moscato d´Asti.