Oheisohjelma

Tastingit ja Korkkaukset ovat maksullisia oheistapahtumia, viinijuhla-alueella.
Sinulla tulee olla myös lippu Lappeenrannan Viinijuhlille.
Tastingeihin voit ostaa liput verkkokaupastamme KAUPPA/TASTING -sivulta. Paikkoja on rajoitetusti, eli jos kiinnoistuit osta liput ajoissa. Kauppa kunkin osalta suljeutuu verkkokaupassa edellisenä päivänä. Jos jäit ilman, kysy vielä paikkoja Viiniteltalta.
Korkkaukset maksetaan paikan päällä.

Tastingille olemme rajanneet Viiniteltasta Tasting-tilan, jolloin tilaisuudet voidaan järjestää rauhallisimmissa merkeissä. Tastingit ovat asiantuntijoiden järjestämiä, joten voit haastatella heitä - ja mielellään esittää kysymyksiä. Rohkeasti mukaan!

Korkkaukset järjestetään päivittäin tasatunnein (klo 17 - 21 välillä), korkkaukset tapahtuvat VIINITELTALLA. Korkkaukset ovat tilaisuuksia, joissa avataan erikoisempia ja harvinaisempia viinejä, tuotetta on rajoitetusti 1-2 plo /viini. Korkkauksissa viinit myydään laseittain (6 cl tai 12 cl, oma lasi/lasipantti). Myös Korkkauksissa kannattaa aktiivisesti kysellä ja olla utelias - viinitietous on kiehtovaa!


TASTINGIT ovat nyt myynnissä!
​​​​​​​

​​​​​​​Torstaina 24.7.2025

Klo 17 Johdatus viinin saloihin / Jani Hiltunen, Ystäväni Viini & Time for Wine

Rennolla otteella, ei hifistellen, tutustutaan viinien saloihin ja viinien maisteluun.

Klo 18.30 Vicarage Lane Wines, Uusi-Seelanti

Tastingin vetää Viinintekijä Satu Lappalainen, suomalainen viinin tuottaja Uudesta-Seelannista.
Upea mahdollisuus tutustua viinituottajaan / viinintuottamiseen
viinintekijän näkökulmasta maistelun lomassa.


Perjantai 25.7.2025

Klo 15.30 Kuplivaa, Tampereen Viinitukku

Kuplivaa -tastingissa perehdymme eri valmistustapoihin ja selvitämme mitä eroa on Prosecolla ja Samppanjalla. Lisäksi pohdimme, miten kuplaa voi käyttää monipuolisesti eri tilaisuuksissa. Maisteltavana Proseccoa, Cavaa, Cremanttia, Samppanjaa ja makeaa kuplivaa.

Klo 17.30 Espanjan herkut, Tampereen Viinitukku

Tasting vie viinimatkalle viidelle espanjalaiselle viinialueelle. Kuplivan Cavan lisäksi tutustumme upean raikkaaseen valkoviiniin Riax Baixasista. Maistelemme kahta punaista, joista toinen tulee pohjoisesta Riojasta ja toinen eteläosista Espanjaa Utiel Requenasta. Päätämme maistelun makeaan nektariin, jota tehdään harvinaisemmasta Grenache Gris lajikkeesta Empordan alueella.

Klo 19.30 Espanjan kuplat: Cava vai corpinnat? / Jani Hiltunen, Ystäväni Viini & Time for Wine

Tule kuulemaan corpinnatin tarina ja vertailemaan kuplia keskenään.


Lauantai 26.7.2025

Klo 15.30 Kuplivaa, Tampereen Viinitukku

Kuplivaa -tastingissa perehdymme eri valmistustapoihin ja selvitämme mitä eroa on Prosecolla ja Samppanjalla. Lisäksi pohdimme, miten kuplaa voi käyttää monipuolisesti eri tilaisuuksissa. Maisteltavana Proseccoa, Cavaa, Cremanttia, Samppanjaa ja makeaa kuplivaa.

17.30 La Spinetta - Italia, kuplaa, makeaa ja Toscanan herkut / Simon Scheffer, Time for Wine

Tule kuulemaan ikonisen La Spinettan tarinasta ja nauttimaan Toscanan herkuista. Tasting on englanniksi.

Klo 19.00 Italian herkut, Tampereen Viinitukku

Italian Herkut -tastingin yhteydessä käymme läpi italialaisia viinialueita viiden eri viinin myötä. Mukana samppanja tasoista kuohuvaa Lombardiasta, pohjoisen Italian valkoista, toscanalainen klassikko Chianti sekä rusinaisen täyteläinen Amarone ja Piemonten hekumaillinen herkku Moscato d´Asti.​​​​​​